WhatsApp
boekholt & partners makelaardijben-s.nlboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheer
Scherp Financieel Advies

Verduurzamingshypotheek

Investeer in een groene toekomst

Of het nu gaat om de aankoop van een nieuwe woning of de verduurzaming van je huidige huis, een verduurzamingshypotheek biedt je de mogelijkheid meer te lenen voor energiebesparende maatregelen. Denk hierbij aan het installeren van zonnepanelen, het verbeteren van isolatie of het plaatsen van HR++ glas. 

Met een verduurzamingshypotheek realiseer je niet alleen je droomhuis, maar draag je ook bij aan een betere planeet. Bij Scherp Financieel Advies vertellen we je graag hoe dit werkt en brengen de mogelijkheden voor jou in kaart.

Hogere lening bij verduurzamen woning

Met een verduurzamingshypotheek, ook wel bekend als een duurzaamheidshypotheek of groene hypotheek, kun je vanaf 2024 meer lenen om je woning te verduurzamen. Met een energiezuinige woning heb je namelijk een lagere energierekening. Je houdt dus meer geld over om de maandlasten van je hypotheek te betalen. 

Afhankelijk van het energielabel kan het extra leenbedrag oplopen tot € 20.000,-. Dit geld mag je alleen gebruiken om je woning energiezuiniger te maken. Verbeteringen die je aan je woning kunt doen zijn onder andere het installeren van een (hybride) warmtepomp, het isoleren van je vloer of dak, het plaatsen van zonnepanelen, of het vervangen van je glas door glas met een hogere isolatiewaarde.

Voordelen verduurzamen woning 

Naast een besparing op je energierekening, heeft het verduurzamen van je woning ook een positieve invloed op:

Wanneer kiezen voor een verduurzamingshypotheek?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Een hypotheek blijft altijd maatwerk. Samen met jou kijken we graag naar je situatie en plannen om zo de beste mogelijkheden voor jouw verduurzaming in kaart te krijgen. We werken met een uitgebreid aanbod aan 'duurzame' geldverstrekkers en staan garant voor onafhankelijk advies.

Laat je gegevens achter via het onderstaande formulier voor een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek. We streven ernaar je binnen 24 uur (tijdens werkdagen) te antwoorden.

 

Hypotheekadvies bij Scherp

 

Klanten beoordelen

9,9

Bekijk alle referenties

Wilt u niets missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden over de hypotheek- en woningmarkt.

 

Partners in wonen: