WhatsApp
boekholt & partners makelaardijben-s.nlboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheer
Scherp Financieel Advies

Hypotheekadvies op maat

Bij het afsluiten van een hypotheek komt veel kijken. Hoe regelt u uw hypotheek? Scherp financieel advies is de specialist in verzekeringen en hypotheken in de regio Groningen. We bieden we alle geldverstrekkers en zijn 100% onafhankelijk. #1 hypotheekadvies Groningen | best beoordeelde hypotheekadviseur Groningen. 

Gaat u een eerste huis kopen? Of zoekt u advies voor het oversluiten van een hypotheek? Financiële vraagstukken zoals over de rentevaste periode? Door goed te luisteren naar uw wensen en doelstellingen kunnen wij altijd maatwerk leveren. Geen haastwerk of standaard adviezen, maar tijd en aandacht staan bij ons voorop.

Hypotheekadvies bij Scherp

Maak een afspraak voor hypotheekadvies Groningen

De afspraak is geheel vrijblijvend en kosteloos. Wij streven ernaar u binnen 24 uur te benaderen om een afspraak in te plannen.

Hypotheekadvies Groningen

 

Hypotheek oversluiten

Uw hypotheek oversluiten of hypotheek overzetten betekent dat uw uw huidige hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit. Hierdoor kunt u lagere maandlasten krijgen. Nu de rente historisch laag is, is dit misschien wel hét moment om uw hypotheek over te sluiten. Laat een van onze hypotheekadviseurs kosteloos en vrijblijvend berekenen hoeveel u kunt besparen en of oversluiten interessant voor u is. 

Hypotheek afsluiten

Scherp financieel advies geeft niet alleen hypotheekadvies, wij sluiten ook de volledige de hypotheek voor u af. Wij zijn er voor u vanaf moment nul, beginnende met het vrijblijvende hypotheekadvies gesprek, tot aan de notaris en uiteraard daarna. Wij zijn een hypotheekadviseur in Groningen waar u op kunt vertrouwen, nu én in de toekomst.

U kunt bij ons terecht voor:

Ontdek ook onze Startersdeal

Startersdeal

 

Maximale hypotheek berekenen

Bent u nieuwsgierig hoeveel u kunt lenen en wat de maandlasten van uw hypotheek in Groningen zullen zijn? Hier kunt u uw maximale hypotheek berekenen door uw gegevens in onderstaande tool in te vullen. De calculator geeft op basis van uw inkomen een indicatie van wat u maximaal kunt lenen. Dit mag volgens de overheid niet meer dan 100% van de woningwaarde zijn. Deze indicatie is alvast ter voorbereiding op een vrijblijvende afspraak voor hypotheekadvies. #kosten hypotheek 

Handig om te weten: vaak kunt u extra lenen wanneer u uw woning gaat verduurzamen

Nadelen aan maximale hypotheekberekening

Deze rekentool houdt geen rekening met persoonlijke situaties zoals de aflossingsachterstand, restschuld en overwerk. Wat u maximaal conform wet- en regelgeving mag lenen, is wat ons betreft echter lang niet altijd verantwoord. In onze adviesgesprekken gaan we samen aan de slag om er achter te komen wat u maximaal maandelijks wilt en kunt besteden, aan welke eisen en voorwaarden de hypotheek moet voldoen en wat de toekomst eventueel voor u in petto heeft. Pas dan weet u zeker wat een verantwoorde maximale lening is.

Voor een helder hypotheekadvies Groningen voor jouw huis met een hypotheekadviseur in Groningen. Zoek je een huis en wil je jouw financiële mogelijkheden weten? Voor een hypotheek in Groningen zoek je niet verder en ga je naar Scherp financieel advies. Wat mogelijk is voor jou en iets nieuws vinden. Zoek een huis met een adres. Hypotheek Groningen.

Altijd een lage hypotheekrente

Via onze hypotheekadviseurs zijn hypotheken van alle banken en geldverstrekkers beschikbaar. Hierdoor kunnen wij u altijd een lage hypotheekrente bieden.

Actuele rentepercentages

FAQ Hypotheek Groningen

Vraag: Wat is onafhankelijk hypotheekadvies?

Antwoord: Scherp financieel advies is niet gebonden aan één of meerdere geldverstrekkers, wij kunnen ze allemaal bieden. Per klant wordt bekeken welke bank de beste voorwaarden en beste rente heeft. Iedere situatie is anders en iedereen heeft andere voorkeuren. Samen kijken we naar de beste oplossing. U krijgt ook inzicht in alle tarieven van verschillende geldverstrekkers. Ongeacht welke geldverstrekker eruit komt, betaalt u een vast tarief voor onze dienstverlening. Een tarief dat doorgaans niet duurder is dan het tarief dat u bij de bank betaalt en de rentes zijn vaak wel veel scherper.

Vraag: Waarom kan ik beter naar een onafhankelijk adviseur dan naar een bank?

Antwoord: Los van het feit dat wij meer dan 10 jaar ervaring hebben, zijn wij goed op de hoogte van de voorwaarden en rentes van alle geldverstrekkers. Iedere situatie vergt een ander advies. Iedere klant heeft zijn eigen voorkeuren. Om echt onafhankelijk en goed advies te kunnen geven, moet een adviseur niet gebonden zijn aan één of enkele producten van één partij. Rentes en voorwaarden moeten tegenwoordig transparant zijn en zijn dat ook. Het tarief dat een bank hanteert aan advies- en bemiddelingskosten is vaak vergelijkbaar met ons tarief. De dienstverlening echter niet. Mocht het zo zijn dat Scherp in enkele gevallen iets hogere kosten hanteert, dan verdient u dit snel terug door de rente die veel lager ligt of de betere voorwaarden die u krijgt.

Vraag: Hoe wordt bepaald hoeveel ik kan lenen?

Antwoord: Naast de waarde van het onderpand is het inkomen doorslaggevend. De maximale hypotheek wordt berekend met zogenaamde woonquotes. Bij een zeker inkomen hoort een bepaald percentage aan maximale bruto hypotheeklast, deze is ook nog eens afhankelijk van de rentestand. Uw maximale leencapaciteit is dus een percentage van uw (gezamenlijke) bruto inkomen. Bij dit inkomen mogen ook variabelen worden meegenomen als vakantiegeld, overwerk, onregelmatigheidstoeslag, bonussen, provisies, eindejaarsuitkeringen etc, mits structureel. Voor ondernemers geldt hetzelfde systeem maar wordt het inkomen iets anders bepaald.

Vraag: Waarom zegt dit maximale hypotheekbedrag eigenlijk niet zoveel?

Antwoord: Het maximaal toegestane hypotheekbedrag is volledig gebaseerd op gemiddelden en wordt (mede) door het Nibud vastgesteld. Dit bedrag houdt echter geen rekening met uw persoonlijke situatie. Wel of geen kinderen is bijvoorbeeld al een aanzienlijke factor om rekening mee te houden in uw financiële plaatje.

Nog meer antwoorden op meest gestelde vragen over hypotheken leest u hier.

FAQ hypotheken

 

 

 

Klanten beoordelen

9,9

Bekijk alle referenties

Wilt u niets missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden over de hypotheek- en woningmarkt.

 

Partners in wonen: