WhatsApp
boekholt & partners makelaardijben-s.nlboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheer
Scherp Financieel Advies

Hypotheek & Financieel blog

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Woning verduurzamen met je hypotheek
Woning verduurzamen met je hypotheek

Het is een goede investering. Je ziet je energierekening al snel dalen en je woningwaarde stijgen wanneer je je woning gaat verduurzamen. Er zijn genoeg mogelijkheden, ook wanneer je onvoldoende eigen middelen hebt.

Verduurzaming van je woning met je hypotheek

Je kunt een hoger hypotheekbedrag krijgen als je een woning koopt en van plan bent deze te gaan verduurzamen. Energiebesparende voorzieningen financieren betekent dat je tot 106 %, in plaats van de 100%, van de waarde van de woning mag lenen.

Energiebesparende voorzieningen en je hypotheek

Als je een hypotheek gaat afsluiten dan vindt er een inkomenstoetsing plaats. Deze toetsing bepaalt hoeveel je kunt lenen. In bepaalde situaties kun je zelfs meer lenen, wanneer je de woning gaat verduurzamen bijvoorbeeld. Je inkomen moet in de eerste plaats minimaal € 33.000 zijn. Je profiteert dan van het voordeel dat investeringen in energiebesparende maatregelen tot maximaal € 9.000 buiten beschouwing worden gelaten. Bij een nul-op-de-meter woning is dat bedrag zelfs € 25.000 met energieprestatiegarantie en € 15.000 zonder energieprestatiegarantie.

Wat zijn energiebesparende voorzieningen?

  • HR ++ beglazing of hoger;
  • Isolatie van vloer, leiding, dak of gevel;
  • Zonnepanelen
  • Een warmtepomp.

Als je al een koophuis hebt

Het kan een goede optie zijn om je huidige hypotheek op te hogen of een tweede hypotheek op je woning te sluiten als je een woning met overwaarde hebt. Heb je geen overwaarde op je woning? Dan kan je de hypotheek verhogen. Bij energiebesparende maatregelen mag er ook op een bestaande hypotheek tot 106% van de waarde van de woning gefinancierd worden. Als je de verhoogde hypotheek gebruikt voor woningverbetering is ook de rente die je hierover betaalt fiscaal aftrekbaar.

Andere mogelijkheden

Er zijn ook nog andere mogelijkheden en oplossingen die je kunnen helpen bij het toevoegen van energiebesparende maatregelen aan je woning. Zo bieden een aantal geldverstrekkers een duurzame hypotheek aan of geven ze rentekorting bij een duurzaam huis. Daarnaast zijn er nog een aantal subsidies en leningopties, zoals de Energiebespaarlening, groene leningen en de duurzaamheidslening.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jou te bespreken. Wij geven altijd een advies wat bij jou persoonlijke situatie past, voor nu en in de toekomst. Vrijblijvend en gratis.

De verduurzaming van je woning is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Wij adviseren je graag over de financiële mogelijkheden.

 

Klanten beoordelen

9,9

Bekijk alle referenties

Wilt u niets missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden over de hypotheek- en woningmarkt.

 

Partners in wonen: