WhatsApp
boekholt & partners makelaardijben-s.nlboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheer
Scherp Financieel Advies

Hypotheek & Financieel blog

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Een goed financieel advies kan een hoop ellende voorkomen
Een goed financieel advies kan een hoop ellende voorkomen

Directeur Jeroen Koops van ’t Jagt van Scherp financieel advies:

‘Een goed financieel advies kan een hoop ellende voorkomen’

 

,,De rente vliegt omhoog. Een goed advies is nu wezenlijker dan ooit.” Aan het woord is Jeroen Koops van ’t Jagt, directeur van Scherp financieel advies in Groningen. Zijn bedrijf is één van de ‘partners in wonen’ en geeft financieel advies over hypotheken en verzekeringen in de regio Groningen en Assen.

Het zijn spannende tijden op de woningmarkt. Krapte, het onvermijdelijke overbieden, starters die er amper tussen komen en sinds kort de stijging van de hypotheekrente. Ga er maar aanstaan, als huizenzoeker. Koops van ’t Jagt, van oorsprong Assenaar, schudt de voorbeelden moeiteloos uit zijn mouw. ,,Er komen scenario’s voorbij die we tien jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden”, vertelt de directeur.

,,Stel je bijvoorbeeld voor dat je veel hebt overboden als starters om ertussen te komen op de woningmarkt, en dan ga je uit elkaar. Of je huis wordt onverhoopt minder waard. De rente is bijna 2 procent gestegen in een jaar tijd.”

Een goed advies kan een hoop ellende voorkomen, wil hij maar zeggen. ,,Het gaat er niet om wat je kunt lénen, maar wat je kunt betálen, is onze visie. Je wordt er niet gelukkig van als je niet meer op vakantie kunt of de eindjes aan elkaar moet knopen omdat je maximaal geleend hebt.”

Scherp financieel advies wil daarom ‘doemscenario’s bespreekbaar maken.’ ,,We moeten mensen soms een beetje coachen”, lacht Koops van ’t Jagt. ,,Ze willen het in eerste instantie liever niet horen, maar later zijn ze blij met die reality-check. De juiste keuze maken, dat is altijd het spannendste deel. Rond komt het altijd.”

Het kantoor filtert het aanbod van geldverstrekkers voor de klanten, en is daarbij volledig neutraal. Er zijn 46 banken en hypotheekverstrekkers om uit te kiezen. Scherp krijgt geen commissie; de klant betaalt een vast bedrag van €2350 voor de bemiddeling. Dat betekent, vertelt de directeur, dat er altijd maatwerk geleverd kan worden en elke klant het allerbeste aanbod voor zijn of haar situatie krijgt.

,,Wij krijgen geen cent van de bank. Pas als de hypotheek daadwerkelijk is afgesloten, krijgt de klant een rekening. Geen verborgen extra’s, maar dat vaste bedrag, inclusief alle service en nazorg.”

Bijdrage in de Assercourant, juni 2022

 

Heb je vragen? Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met op. 

 

Klanten beoordelen

9,9

Bekijk alle referenties

Wilt u niets missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden over de hypotheek- en woningmarkt.

 

Partners in wonen: